SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ

21. Yüzyılda Yönetim Düşüncesi ve Henri Fayol

19.12.2016

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümü tarafından 19 Aralık 2016 Pazartesi günü saat 14:00’te “21. Yüzyılda Yönetim Düşüncesi ve Henri Fayol”temalı bir konferans gerçekleştirilecektir. İstanbul doğumlu ünlü yönetim düşünürü Henri Fayol’un Genel ve Endüstriyel Yönetim [Administration Industrielle et Générale] adlı eserinin yayımlanmasının 100. yılı anısına gerçekleştirilecek konferansta, yönetim düşüncesinin yüz yıllık serüveni ile günümüzdeki yönetim sorun ve uygulamaları tartışılacaktır. Davetli konuşmacılar ve konulara ilişkin detaylar aşağıda ve ilişikteki afişlerde yer almaktadır.

Katılımcılar ve Konular

1. Oturum: Dünden Bugüne: Fayol ve Yönetim Düşüncesinin Serüveni

Ahmet Kavas (İstanbul Medeniyet Üniversitesi) – Savaş Ortamı: Henri Fayol’un İlham Kaynağı
Aykut Berber (İstanbul Üniversitesi) – Yüz Yıl Önce Fayolistler ve Tayloristler: Bir Kutuplaşma Öyküsü
Tamer Koçel (İstanbul Kültür Üniversitesi) – 20. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Yönetim Düşüncesi

2. Oturum: Bugünden Yarına: Yönetim Disiplinleri ve Uygulamaları

Lütfihak Alpkan (İstanbul Teknik Üniversitesi) – Yönetim Düşüncesinde Yenilik ve Girişimcilik
A. Sera Özbaşar (İstanbul Kültür Üniversitesi) – Kalite Sorunları ve Stratejik Yönetim

Genel Değerlendirme ve Sorular

İngilizce afiş için tıklayınız.
Fransızca afiş için tıklayınız.