SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ

2., 3. ve 4. Sınıf Öğrencilerimizin Ders Kayıtlarında Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

25.09.2020

Değerli Öğrencilerimiz,

2020-2021 Güz Akademik Yılı itibariyle, Fakültemizde bulunan Lisans Programlarımız için yeni müfredat planları hazırlanmış ve uygulamaya konmuştur. Fakültemizde bulunan Lisans Programlarında eğitimlerine devam eden 2. Sınıf, 3. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencilerimizin 2020 Güz dönemi ders seçimlerini, kayıtlı oldukları Lisans Programlarının yeni müfredatında bulunan dersler arasından yapması gerekmektedir.

Öğrencilerimizin 2020-2021 Güz dönemine kadar almış olduğu ve başarıyla tamamladığı tüm derslerden edinmiş oldukları kredi ve AKTS’ler korunacak ve 2020 yılından önceki girişli tüm öğrencilerimiz için staj/bitirme ödevleri de 10 AKTS olarak değerlendirilecektir. Öğrencilerimizin, hâlihazırda başarıyla tamamlamış oldukları derslerin AKTS ve kredileri, mevcut transkriptlerine işlenmiştir. 2020-2021 Güz dönemi itibariyle ise öğrencilerimizin yeni müfredattaki seçecekleri ve başarıyla tamamlayacakları derslerden edinecekleri AKTS ve kredilerle mezun olma imkanları olacaktır.

Ders seçimlerini yapmadan evvel, öncelikle, lütfen Fakültemiz web sayfasında bulunan, aşağıdaki linkten

(https://siyasalbilgiler.medeniyet.edu.tr/tr/egitim/ders-planlari/lisans-ders-planlari)

kayıtlı olduğunuz lisans programının yeni ders planını inceleyiniz.

Sonrasında, Öğrenci Bilgi Sisteminden (ÖBS) danışmanınızda değişiklik olup olmadığını kontrol ederek,  danışmanınızın ders kayıt haftasında okulda bulunduğu gün ve saatte danışmanınızla iletişime geçerek ders kaydınızı yapmanızı rica ederiz.

2020-2021 Güz akademik yılı ders seçimlerini yaparken, kayıtlı olduğunuz Lisans programının kayıtlı olduğunuz yarıyılında bulunan dersleri (eğer daha önce başarıyla tamamlamadıysanız) seçmeniz gerekmektedir. Buna ek olarak, eğer daha önceki müfredatta almış ve başarısız olduğunuz ders/dersler varsa, yeni müfredatta bu ders/derslerin eşdeğerliği olan ders/dersleri seçmeniz gerekmektedir. Bu hususta Danışman Öğretim Üyenizle iletişime geçerek, alttan alacağınız dersin eşdeğerliği olan dersi seçtiğinizden lütfen emin olunuz. Danışman Öğretim Üyelerimiz, kayıt haftasında belirlemiş oldukları gün ve saat aralığında, her bir öğrencimiz özelinde hazırlanmış olan Ders Planı Senaryolarını ve Ders Seçim Kurallarını sizin rehberliğinize sunacaktır.

Güz Dönemi ders seçimlerini, Öğrenci Bilgi Sistemi Ders Kayıt ekranında yer alan Müfredat Dışı Dersler sekmesinden, yeni müfredattan alacağınız dersleri Ders Kodu veya İsmi ile arayarak ve ders listenize ekleyerek yapabilirsiniz.

Öğrencilerimizin ders seçimlerini son güne bırakmamaları önemle rica olunur. Lütfen ders seçim haftasında (28.09.2020 – 02.10.2020) Danışman Öğretim Üyenizle, bölümünüz tarafından ilan edilen gün ve saat aralığında, irtibata geçerek ders seçimlerinizi tamamlayınız. Ders Seçimleriyle ile ilgili bir sorunuz olduğunda lütfen Danışman Öğretim Üyenizle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

Not: Dahili telefonlarımızı üniversite dışından direkt olarak aramalarda sistemsel sıkıntı nedeniyle ulaşamama durumunda, 0216 280 33 33 santralimizi arayarak dahili telefonlarımızın son dört hanesini tuşlayarak ilgili kişilere ulaşabilirsiniz.

Hepinize sağlıklı ve başarılı bir akademik eğitim yılı dileriz.