Siyasal Bilgiler Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

20.06.2022

Fakültemiz 2021-2022 yılı eğitim-öğretim döneminde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olan öğrencilerimizin mezuniyet töreni 20 Haziran 2022 günü üniversitemiz Güney Yerleşkesi C Blok’ta bulunan Aşık Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Fakültemiz mezuniyet töreni saat 11:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, kortej halinde ailelerini selamlayarak salona davet edildi. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oda Müziği Grubu öğrencilerimize ve ailelerine müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezuniyet töreni, müzik dinletisinin ardından Dekanımız Prof. Dr. Hamdi GENÇ’in açılış konuşmaları ile başladı. GENÇ konuşmasında fiziki imkanlar kısıtlı olsa da akademik nitelik itibarıyla öğrencilerimizin aldığı eğitimin kalitesinden söz etti. Tüm mezunlarımızın artık Medeniyet ailesinin birer üyesi olduğunu belirterek iyi dileklerde bulundu. Ardından sahneye davet edilen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü ve Fakültemiz İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, konuşmasında mezunlarımıza geleceğe yönelik tavsiyeler vererek güzel temennilerde bulundu.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrencilerimize; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Türkçe ve İngilizce programlarını birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrencilerimize berat ve hediyeleri takdim edildi. Ardından tüm SBKY bölümü öğretim üyeleri sahneye davet edilerek mezun olan öğrencilerimize sırasıyla beratları takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Mezun öğrencilerimiz C Blok önünde yer alan tribüne davet edilerek geleneksel kep atma töreni gerçekleştirildi. Program, mezun öğrencilerimiz ve ailelerine üniversite bahçemizde yapılan ikramların ardından sona erdi.

İktisat ve İşletme bölümleri mezuniyet töreni, saat 14:00’da ailelerin Aşık Paşa Konferans Salonu’na davet edilmesi üzerine başladı. Mezun öğrencilerimiz davet üzerine selamlama yürüyüşü gerçekleştirerek salondaki yerlerini aldı. Dekanımız Prof. Dr. Hamdi GENÇ ve rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in konuşmalarının ardından İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Taşdemir de öğrencilerimize geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu. İktisat Bölümü birinci, ikinci ve üçüncüsü olarak mezun olan öğrencilerimiz sahneye davet edilerek hediye ve beratları verildi. Ardından tüm İktisat Bölümü öğretim üyelerinin sahneye davet edilmesi ile İktisat Bölüm mezunlarına sırayla beratları takdim edildi ve bölüm hocalarıyla beraber toplu fotoğrafları çekildi.

Tören İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Baltacı’nın konuşması ile devam etti. Ardından İşletme Bölümü’nü birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrencilere hediye ve beratları verildi. Tüm İşletme Bölümü öğretim üyelerinin sahneye davet edilmesinin ardından, İşletme Bölümü mezunlarına sırasıyla beratları takdim edildi.

Bölüm öğretim üyeleri ve bölüm mezunları ile gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekiminin sonrasında, fakültemiz mezuniyet töreninin ikinci seansı, İktisat ve İşletme Bölümü mezunlarımızın C Blok önündeki tribünde kep atma töreni ve ardından yapılan ikramlar eşliğinde sona erdi.

Uluslararası İlişkiler bölümü mezuniyet töreni ise saat 16:00’da ailelerin Aşık Paşa Konferans Salonu’na davet edilmesi ile başladı. Bölüm mezunu öğrencilerimiz davet üzerine kortej eşliğinde ailelerini selamlayarak salondaki yerlerini aldı. Dekanımız Prof. Dr. Hamdi GENÇ ve rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in konuşmalarının ardından Uluslararası Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özden Zeynep OKTAV da ailelere ve öğrencilerimize seslenerek geleceğe yönelik iyi dileklerini dile getirdi.

Uluslararası İlişkiler bölümünü birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrenciler sahneye davet edilerek hediye ve beratları takdim edildi. Sonrasında bölümdeki tüm öğretim üyeleri sahneye davet edildi ve mezunlarımıza sırasıyla beratları verildi. Uluslararası İlişkiler mezuniyet töreni de toplu fotoğraf çekimi ve C Blok tribünde gerçekleştirilen kep atma töreninin ardından, mezunlarımıza ve ailelerine yapılan ikramlar eşliğinde sona erdi.