"The Militarization of Counterterrorism in the UK" Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi

18.07.2022

Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından organize edilen ve 18 Temmuz Pazartesi günü 14:00'da, Güney Kampüs SBF Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Liverpool John Moores Üniversitesi'nden Dr. Rizwaan SABIR, "The Militarization of Counterterrorism in the UK and the Policing of Islam and Muslims" başlıklı konuşması ile konuk oldu.

Konuşmasında Dr. Sabir, 11 Eylül saldırılarından sonra İngiltere'de çıkarılan anti-terör yasalarının özellikle müslüman topluluklar üzerindeki etkilerinden bahsetti. Kendi tecrübelerinden yola çıkarak, bu yasaların getirmiş olduğu gözetim ve arama yetkilerinin müslümanlar üzerindeki olumsuz uygulamalarına vurgu yapan Dr. Sabir, konuşmasının son bölümünde de terörle mücadele konusunda, diyalog ve işbirliğinin önemine dikkat çekti.