Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencimiz Hacer ÇALKENTİR, TÜBİTAK bursu kazandı

20.05.2022

Fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinden Hacer ÇALKENTİR, Doç. Dr. İsmail ERMAĞAN'ın danışmanlığında TÜBİTAK bursu kazandı. "II. Coğrafi Keşifler Olan Uzayın Keşfi ve Paylaşımı Konusunda Türk Kamuoyu Farkındalığı" başlıklı projenin amacı ve hedefleri şu şekilde belirtilmiştir:

Dünyadaki “Uzay Yarışı ve Paylaşımı” konusunda rakip devletlerden geride kalmamak için bu önemli konu hakkında Türk kamuoyunu bilinçlendirmek ve geçmişte Osmanlı Devleti'nin düştüğü hatadan ders çıkararak hareket etmektir. Devlet teşebbüslerinin yanı sıra ABD’deki SpeaceX gibi girişimlerin ülkemizde de var olması, devletimizin güvenlik açısından zafiyete düşmemesi ve uzayın nimetlerinden faydalanması konusunda farkındalık yaratmaktır.

Projenin hedefleri arasında ise;

1-Geleceği şekillendiren Uzay hakkında Türk kamuoyunu bilinçlendirmek,

2-Devletin Uzay Madenciliği girişimlerine ön ayak olmak,

3-Uzay konusunu siyasi aktörlerin gündeminde tutmak,

4- Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkararak ivedi şekilde harekete geçmek,

5-Uzayın avantaj ve dezavantajlarını ele alarak SWOT analizi sayesinde bir yol haritası belirlemek, yer almaktadır.

Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.